Yaşam

Atatürk Kültür Merkezi’nde Bu Hafta (1 – 7 Mayıs)

BÖYLE BİR KONSER // 2 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

İstanbul Devlet Opera ve Balesi, opera ve çok sesli müzik sanatını tanıtmayı, sevdirmeyi ve sevdirmeyi amaçlayan “So So Bir Konser” oyunuyla 2 Mayıs Salı günü AKM Tiyatro Sahnesi’nde sanatseverlerle buluşacak. Alışılmadık bir koreografi ile çok sayıda sahne sanatını bir araya getiren; Bale, tiyatro, müzeler, konserler, tribünler, kitaplar ve kültürden bir seçkinin sunulacağı müzikli oyunun yazarlığını ve yönetmenliğini Murat Göksu üstleniyor. Klasik ve popüler opera aryalarının geniş bir repertuarla müzik ve türküler eşliğinde sunulduğu So So Bir Dinleti’nde; Rigoletto, Hoffman’s Tales, Abduction from the Palace, The Barber of Seville, Tosca, La Boheme, Romeo and Juliet, Don Giovanni and Carmen gibi popüler operalardan aryaların yanı sıra türküler ve müzikler de var.

RICHARD // 2, 25 MAYIS // AKM TÜRK TELEKOM OPERA SALONU // 20.00
Yönetmenliğini Okan Bayülgen’in üstlendiği Richard, uzun süredir en sevilen oyunlardan biri. 2-25 Mayıs tarihlerinde AKM Türk Telekom Opera Salonu’nda sahnelenecek olan Richard, seyirciye sıra dışı bir deneyim vaat ediyor. Bayülgen’in yeni yüzyılın ilk çeyreğinden itibaren Shakespeare’in en ünlü eserlerinden biri olan Richard’a bakarak sahneye çıkardığı oyun, Richard’ın gerçekliği ve Shakespeare’in Richard’ı hikayeleştirme tarzı üzerine çağdaş filozofların yaklaşımlarıyla tartışmayı açıyor. Richard, hayali bir tiyatro topluluğu ve Shakespeare’in III’ü ile bir yabancı olmayı, yalnız olmayı ve gaddarlığa uğramayı tartışıyor. Yine Richard’ını oynuyor.

MURAT KARAHAN İLE DOĞUDAN BATIYA MÜZİK YOLCULUĞU // 3 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 20.30

Türkiye’nin en değerli opera sanatçılarından ve ülkemizi dünyanın birçok önemli opera sahnesinde başarıyla temsil etmiş Devlet Opera ve Balesi Genel Müdürü ve Genel Sanat Yönetmeni tenor Murat Karahan, 3 Mayıs 2023 akşamı Sanatseverlerle buluşuyor. Atatürk Kültür Merkezi Tiyatro Sahnesi! 20.30’da başlayacak konserin şefliğini Tolga Atalay Ün’ün üstleneceği programda İstanbul Devlet Opera ve Balesi Orkestrası, tenor Murat Karahan’a eşlik edecek. ‘Modern Dans Topluluğu İstanbul’ Projesi Dansçılarının da özel bir konserle sahne alacağı gecede Seda Subaşı Yalçın baş kemancı olarak sanatseverlerin karşısına çıkacak. Doğudan Batıya uzanan bir müzik köprüsünde Hacı Arif Bey’den Nurettin Selçuk’a, Santurî Ethem Efendi’den Kemânî Kevser Hanım’a, A. Adnan Saygun, G.Puccini, Âşık Veysel ve G. Bizet’e sanatseverler dinleyebilecekler. daha bir çok esere

 

ANILAR VE HİKAYELER HAMYET YÜCESES ŞARKILARI // 5 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 20.00

Müzik hayatı boyunca 500’e yakın taş plak, 37 parça 45 ve 8 uzun piyes üreten Türk sanat müziğinin güçlü icracılarından Hamiyet Yüceses’in besteleri, 5 Mayıs’ta AKM Tiyatro Salonu’nda müzikseverlerle buluşacak. . Güçlü sesiyle tanınan İstanbul Devlet Çağdaş Halk Müziği Topluluğu sanatçılarından Eda Karaytuğ, Hamiyet Yüceses’in en sevilen müziklerinden oluşan repertuarıyla seyirci karşısına çıkacak. . Yönetmen, sanat yönetmeni, yazar ve oyuncu olarak öne çıkan Tamer Levent, Hamiyet Yüceses’in hayatından nadide anları da kendine has üslubuyla izleyiciye aktaracak. Bu özel performansın sanat yönetmenliğini Selçuk Murat Kızılateş üstleniyor.

 

KARDAN ADAM GÜNEŞLE BULUŞMAK İSTİYOR // 6 MAYIS // AKM TİYATRO SALONU // 15.00

Romanya’nın en çok sahnelenen yazarlarından biri olan ve Fransızca yazılarıyla büyük beğeni toplayan Matei Visniec’in imzasını taşıyan Güneşle Buluşmak İsteyen Kardan Adam, 6 Mayıs Cumartesi günü AKM Tiyatro Salonu’nda küçük tiyatroseverlerle buluşacak.

MİMAR SİNAN KONTRBAŞ ANSAMBL // 6 MAYIS // AKM ÇOK AMAÇLI SALONU // 11.00

Kontrbas sanatçısı ve eğitimci Onur Özkaya’nın uzun yıllardır Türkiye’de ve dünyanın çeşitli ülkelerinde edindiği oda müziği deneyimlerini aktardığı bir organizasyon olan Mimar Sinan Kontrbas Topluluğu, 6 Mayıs Cumartesi günü AKM Very Goal Hall’da müzikseverlerle buluşacak. . Doğu ve batı müziğinin sentezlenerek ön plana çıkacağı konserde; JS Bach, G. Bizet, Metallica, Elvis Presley ve Barış Manço’nun yapıtlarıyla seyirciye keyifli bir performans sunulacak.

AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİNDE BU HAFTA

RİTİM ATÖLYESİ // 02-03-05-06-07 MAYIS // AKM ÇOCUK SANAT MERKEZİ // 15.00, 11.00

Ritim Atölyesi çocuklara hem eğlenceli hem de eğitici bir deneyim sunuyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetiminde düzenlenen atölyede çocuklar, kendilerine dağıtılan vurmalı çalgılarla önce ritim kalıplarını öğreniyor, ardından toplu olarak oluşturdukları ritim setleriyle çalınan müziğe eşlik ediyor. Atölye, çocukların içlerindeki müzisyeni ortaya çıkarmaları için keyifli bir fırsat yaratıyor.

ERKEN MÜZİK ATÖLYESİ // 02-03-05-06-07 MAYIS // 14.00, 12.00
 
Çocukları müzikle erken yaşta tanıştıran atölye, davuldan metalofona, ritim çubuklarından üçgen zillere kadar pek çok enstrümanı küçük sanatçıların hayatına sokuyor. Bu sayede çocuklar hem ritim duygusunu geliştiriyor hem de bir orkestranın modülü olma, el-göz-beyin uyumunu geliştirme, konsantrasyonu artırma gibi kazanımlar elde ediyor. Eğitmen Eda Kocatürk yönetimindeki atölyede müzikle tanışan çocuklar, oyunlar ve müziklerle neşelerine neşe katıyor.

RESİMLE GÖRÜŞÜYORUM // 02-03-06-07 MAYIS// 15.00, 11.00
 
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Metin Ceyran’ın eğitmenliğinde düzenlenen ‘Resimle Buluş’ atölyesi, 4-6 yaş ortasındaki minikleri sanatın büyülü dünyasıyla buluşturuyor. Çocuklar her atölyede farklı bir tema ile fotoğraf çekiyor. Hayal gücünü fotoğrafın gücüyle birleştiren çocuklar zihinsel, fiziksel ve ruhsal olarak gelişirler.

ÇOCUKLAR İÇİN DRAMA ATÖLYESİ // 02-03-04-05-06-07 MAYIS // 15.00, 16.00, 14.00, 17.00,
 
Drama atölyesinde 7-10 yaş arası çocuklar hayal güçlerini sahneye yansıtıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’ndeki atölyede oyunculuk, animasyon ve doğaçlama öğrenen çocuklar, bir etkinlikten başlayarak farklı maceralara atılıyor. Atölye, çocukların yaratıcılıklarının gelişimine katkı sağlarken, sosyal beceri, iletişim ve özgüven gibi konularda da sanat yoluyla güçlenmelerini sağlıyor.

RESİM KEYFİ // 02-03-06-07 MAYIS // 16.00, 12.00
Metin Ceyran’la Fotoğraf Keyfi geleceğin ressamlarını AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde yetiştiriyor. Farklı temalarda özgün fotoğraflar çeken 7-11 yaş arası çocuklar, duygu ve düşüncelerini kağıda aktarırken zengin iç dünyalarını da boya ile ifade ediyor.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DRAMA ATÖLYESİ // 02-03-04-05-06-07 MAYIS // 16.00, 17.00, 18.00

AKM, 4-6 yaş arası çocuklara çok yönlü yaratıcılık kazandırmak amacıyla çocukların sosyal becerilerini geliştiren Yaratıcı Drama Atölyesi düzenliyor. Çocukların hayal kurmayı, rol yapmayı ve toplum içinde inançla kendilerinden bahsetmeyi deneyimledikleri atölyenin ardından minikler, sanat aracılığıyla iletişim ve dil becerilerini geliştirirken, konsantrasyon, işbirliği ve aktif rol alma konularında da güçleniyor. .

MİNİ BALE ATÖLYESİ // 06 MAYIS // 13.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Can Kandara eğitmenliğinde gerçekleştirilen Küçük Bale Atölyesi, 4-5 yaş arası geleceğin sanatçılarını küçük yaşlardan itibaren sanatın güzellikleriyle tanıştırıyor. Atölyede çocuklar sadece dans ve ritim becerilerini arttırmakla kalmıyor, aynı zamanda bale figürlerinin sağladığı düzenleme ve ölçü ile el, kol ve bacak uyumunu geliştiriyor, animasyonlu masal ve fıkralar ışığında hayal güçlerini zenginleştiriyor ve pürüzsüz bir oyun deneyimi yaşıyor. , kararlı ve güçlü gövde.

ÇOCUKLAR İÇİN YARATICI DANS ATÖLYESİ // 06 MAYIS // 14.00

AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde Yaratıcı Dans Atölyesi, 4-6 yaş arası minik sanatseverlere yaratıcılıklarını dansla ifade etme fırsatı sunuyor. Sevdikleri müzikler eşliğinde kolay dans hareket kombinasyonları ile tanışan çocuklar, dans ederken doğaçlama yapmayı ve hayal güçlerini kullanmayı da öğreniyor. Can Kandara’nın eğitmenliğinde minik dansçılara akranları ile doyasıya dans ettikleri keyifli bir deneyim sunan atölye, çocukların zihinsel ve fiziksel gelişimine katkıda bulunuyor.

PİYANO İLE TANIŞIYORUM // 06-07 MAYIS // 14.00, 12.00
 
Atatürk Kültür Merkezi çocukları piyano ile tanıştırıyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek olan Piyanoyla Tanışıyorum atölyesi, 4 -11 yaş arası çocuklara yepyeni deneyimler sunuyor. Koordinatörlüğünü #hermamabirnota projesi kapsamında coşkulu bir öğretmen olan Eda Kocatürk’ün üstleneceği atölyede çocuklar piyano öğrendikten sonra kısa bir resital dinletecekler. Daha sonra piyano enstrümanını denemek için fırsatlar olacak.  

SERAMİK BOYA ATÖLYESİ //06 MAYIS // 14.00, 15.00

7-11 yaş arası çocuklar için düzenlenen Seramik Resim atölyesinde çocuklar,
Sürdürülebilir bir geleceğin inşası için tasarım sürecinden başlayarak tüm üretim süreçlerinde “Dünyaya Sahip Çık” vizyonuyla hareket eden Çanakkale Seramik, şimdi seramiğe yeniden değer verecek. Atık malzemelerin geri dönüştürülmesi ve yeniden kullanılmasının zenginliğini keşfetmek için bir yolculuğa çıkacak olan çocuklar, sürdürülebilir sağlıklı bir dünyanın bilincine varacaklar. Çocukları tek kullanımlık ideolojiden uzaklaştırmak amacıyla düzenlenen bilinçlendirme atölyelerinde çocuklara hayal güçlerini kullanarak seramik karolardan kendi seramiklerini tasarlama fırsatı sunuluyor.

 

ÇOCUKLAR İÇİN DANS ATÖLYESİ // 06 MAYIS // 15.00

Yaratıcılığı ifade etmenin en keyifli yollarından biri olan dans çocuklarla buluşuyor. AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde 7-12 yaş arası çocuklar, her zaman çeşitli kombinasyonlar oluşturarak, bilinen müzikler eşliğinde özgün dans hareketleri yaratıyor. Çocuklar, müziğin ve dansın büyüsüne kapılırken, aynı zamanda vücut uyumu ve ritim duygusu gelişir.

YARATICI ELLER LEGO EĞİTİMİ İLE İŞİNDE // 06 MAYIS // 15.00, 16.00, 13.00, 14.00
 
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek Lego Education ile Yaratıcı Eller İş Başında atölye çalışması; Bütüncül bir yaklaşımla tasarlanan etkinliklerle çocukların soyut düşünme, benzerlik, sıralama, ince motor becerileri, ifade gücü, mantıksal düşünme, el-göz uyumu gibi becerilerinin yanı sıra tüm vücudunu hareket ettirirken geliştirmelerine temel teşkil ediyor. heyecan ve keyifle hayal güçlerini kullanarak yeni keşifler yapmak. sağlayacak.

BABA-ÇOCUK MÜZİĞİYLE TANIŞIYORUM // 06 MAYIS // 16.00

Atatürk Kültür Merkezi, 2-4 yaş arasındaki miniklerin gelişimine katkı sağlayacak Ebeveyn – Çocuk Müzikle Tanışıyorum atölyesini düzenliyor. Miniklerin anne babalarıyla birlikte katılacağı atölyede oyunlar oynanıyor. vurmalı çalgılar kullanılarak renkler ve çeşitli görsellerle gerçekleştirilir ve katılımcılar müziğe eşlik eder. Bu atölyede çocukların tempo algıları gelişiyor, birlikte hareket etmeyi öğreniyorlar ve enstrümanları çalarken gördüklerini ve duyduklarını taklit ederek psikomotor becerilerini geliştiriyorlar. Müzik eğitimine ilk adımlarını aileleri ile birlikte atarlar.

ÇOCUKLAR İÇİN UKULELE ATÖLYESİ // 07 MAYIS // 13.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’ndeki Ukulele Atölyesi, müziksever minikleri özgün bir enstrümanla tanıştırıyor. Ukulelenin temel akorlarını ve parmak kombinasyonlarını öğrenen 7-11 yaş arası çocuklar, atölye için belirlenen şarkıyı hep birlikte çalıp söylüyor. Her atölyede yepyeni bir müzikle tanışan çocuklar doyasıya eğlenirken, aynı zamanda geniş bir ukulele repertuvarına hakim oluyorlar.

ÖN KAMERA OYUNCULUĞU ATÖLYESİ // 07 MAYIS // 14.00, 13.00

Atatürk Kültür Merkezi. Kamera Önü Oyunculuk Atölyesi ile 8 -13 yaş arası minik ziyaretçilerine yepyeni bir deneyim yaşatacak. Yönetmen, senarist ve oyuncu Nursen Köreken’in geliştirdiği formülle hazırlanan kamera önü oyunculuk atölyesinde çocuklar eğlenirken kamera önünde rol yapma deneyimini yaşayacaklar. Daha önce kamera ile tanışmamış ya da kamera karşısında özgüven kazanmak isteyen minik ziyaretçilerin eğitimleri yaratıcı drama ile eğitimleri ile başlayacak. Çocukların doğaçlama becerileri üzerinde çalışarak hayal güçlerini geliştirmelerini destekleyen atölyede, çeşitli monologlar incelenecek ve sahnede doğallık, konsantrasyon ve rahatlama, karaktere bürünme, rolünü tanıma ve tanımlama konularında bilgi ve deneyim sunulacak.

 

KAZIDA ÇOCUK ARKEOLOGLAR // 07 MAYIS // 15.00, 16.00

Çocukları özgün deneyimlerle buluşturan Atatürk Kültür Merkezi, 7 Mayıs’ta Kazıda Çocuk Arkeologlar Atölyesi düzenliyor. 5 -8 yaş arasındaki miniklere özel düzenlenen atölyede çocuklar, keşfedecekleri eşsiz bir deneyim yaşayacaklar. Arkerobox kazı kiti ile yeni bilgiler edinir, zihinsel aktivitelerini geliştirir, keşif duygusunu besler ve kazı işini deneyimleyerek el becerilerini geliştirir. arkeoloji ne demek? Kazılar nasıl ve neden yapılır? Yeryüzünde bulunan eserlere ne olur? Çocukların arkeolog olmanın nasıl bir duygu olduğunu deneyimleyecekleri, bitmek tükenmek bilmeyen meraklarını bilgiye dönüştürecek sorular ve cevaplar etrafında örülecekleri atölyede çocuklar, tarihimize sahip çıkma bilincini kazanacakları keşif dolu bir maceraya atılacak. eserler ve tarihi eserler. Çocukların hayal gücünü geliştirecek atölyede minikler, arkeolojinin en değerli araştırma yöntemi olan arkeoloji bilimi ve kazı çalışmaları ile tanışacak, kültürel birikimleri artacak, bilişsel ve motor gelişimleri desteklenecek.

KENDİ GRUBUMU TASARLIYORUM // 07 MAYIS // 17.00
AKM Çocuk Sanat Merkezi’nde gerçekleştirilecek Kendi Grubumu Tasarlıyorum atölyesi ile çocuklar çeşitli boncuklardan kolye ya da bileklik yapımını deneyimleyecek. Sokak hayvanlarına destek amacıyla geliştirilen #hermamabirnota projesi kapsamındaki atölyenin eğitmeni Nurgül Kocatürk.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

haberpendik.xyz

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler