Ekonomi

Yapı – Turkeybuild İstanbul, Sürdürülebilir ve Çevre Odaklı Etkinlikleriyle Sektöre Yön Verecek!

Building Fair 2023 Etkinlik Programı, Bina Güvenliği, Sürdürülebilirlik, Güç Verimliliği, Teknoloji ve İnovasyon konulu toplantılara ev sahipliği yapacak!

Balkanlar, Bağımsız Devletler Topluluğu (BDT) ülkeleri, Orta Doğu ve Kuzey Afrika’yı kapsayan bölgenin en büyük yapı fuarı ve dünyanın en büyük beş inşaat fuarından biri olan Yapı – Turkeybuild İstanbul açılmaya hazırlanıyor bu yıl 45. kez kapılarını açıyor.

Türk inşaat sektörünün en uzun soluklu fuarı Yapı – Turkeybuild İstanbul’a bu yıl yapı, inşaat malzemeleri ve teknolojileri alanında yerli ve yabancı 450’den fazla katılımcı katıldı. 26-29 Nisan tarihleri ​​arasında İstanbul’da TÜYAP Fuar ve Kongre Merkezi’nde ağırlayacak. Her yıl binlerce yabancı yatırımcı ile yerli iş ortağını bir araya getiren fuar, güçlü ve partizan etkinliklerle sektör temsilcilerini bir araya getirecek. ICA Events tarafından Ticaret Bakanlığı’nın desteğiyle düzenlenecek olan fuar, güçlü küresel ağını inşaat sektörüne de taşıyarak yeni iş fırsatları, katılım ve satın alma fırsatları yaratmayı hedefliyor.

Bölgenin en etkili iş platformu ve Türk inşaat sektörünün en uzun süredir organize edilen fuarı Yapı – Turkeybuild İstanbul; Türkiye dışında Orta Doğu, Orta Asya ve Kuzey Afrika’dan da alıcı çekiyor. Fuara bu yıl başta Avusturya, Beyaz Rusya, Çin, KKTC, Çek Cumhuriyeti, Almanya, Endonezya, İtalya, Kazakistan, Katar, Romanya ve Rusya olmak üzere 13 ülkeden 30’u aşkın yabancı katılımcı katılacak. VIP Alım Heyeti Programı kapsamında 50 ülkeden 300’den fazla yabancı satın almacı, katılımcılarla buluşacak.

Yapı – Turkeybuild İstanbul’un 45 yıldır uluslararası bir platform olarak ülkemiz inşaat sektörüne ayna tuttuğunu belirten, Yapı Fuarı Müdürü Banu Keskin, “ Yapı – Turkeybuild İstanbul olarak 45. yılımızı kutlarken, her yeni yılın bir önceki yıldan daha verimli ve daha kazançlı geçtiğini gururla söyleyebilirim. Geçen yıl düzenlediğimiz 44. Yapı – Turkeybuild İstanbul’da 320 katılımcımızı, 157 ülke ve 81 ilden 45.000’den fazla ziyaretçiyi ve 59 ülkeden 385 yabancı satın alma profesyonelini bir araya getirdik. 2.500’den fazla B2B görüşme gerçekleştiren katılımcılarımız, 400 milyon Euro’ya yakın iş hacmi yaratmayı başardı. Bu yıl yabancı katılımcı, alıcı ve ziyaretçilerden yoğun ilgi gören fuarımızın 1 milyar Euro’ya yakın bir iş hacmi oluşturmasını bekliyoruz. Yapı – Turkeybuild İstanbul olarak Türkiye’nin 100. yılında da ülkemiz ekonomisine katkı sağlamaya devam edeceğiz.”

Deprem felaketinden bahsetmek ve inşaat departmanının önemini vurgulamak KeskinO devam etti:  “Türkiye’nin son yüzyılda yaşadığı en sarsıcı depremlerin ardından, özellikle kentsel dönüşüm konularının başladığı bu günlerde, sektör profesyonelleri depreme dayanıklılık ve sıfır enerjili bina ilişkisine ışık tutacak ve doğru uygulamalar hakkında bilgiler paylaşılacak. tekrar görüşülecek.”

Yapı Fuarında Yapı Sektörünün Gündemi Tartışılacak

Yapı, mimarlık, inşaat malzemeleri ve teknolojileri departmanlarının bölgedeki en etkili ve en uzun soluklu platformu olan Yapı – Turkeybuild İstanbul’un 45. yılında, “binalarda deprem güvenliği” başta olmak üzere şubenin güncel konuları masaya yatırılacak. alternatif yapı trendleri ve sürdürülebilir malzemelerle tartışıldı. Yenilikçi, sadık inşaat uygulamalarının ipuçları paylaşılacak. Fuar kapsamında;

 

4. ZeroBuild Summit’23 – Uluslararası Sıfır Güçlü Binalar Zirvesi “Daha iyi mimari, daha iyi mühendislik ve depreme dayanıklı sıfır enerjili bina mümkün” mottosuyla geçen yıl olduğu gibi Yapı – Turkeybuild İstanbul 4 gün boyunca 100’e yakın konuşmacının katılımıyla gerçekleştirilecek. Zirvenin gün sponsorları Dalmaçyalı ve Baymak, oturum sponsorları ise Düzcecam ve Winsa olacak. 4. ZeroBuild Zirvesi’23 – Uluslararası Sıfır Güç Binaları Zirvesi’nde, ZeroBuild Hill Sahnesinde “Düzenleyici Depreme Dayanıklı Sıfır Enerjili Bina” işinin nasıl mümkün kılınabileceği tartışılacak. 26 Nisan 2023 Çarşamba;“Kamu Yaklaşımları ve Finansman”, 27 Nisan 2023 Perşembe;“Mimarlık ve Yapı Malzemeleri”, 28 Nisan 2023 Cuma;“Cepheler ve Mantolama”, 29 Nisan 2023 Cumartesi; Branşın bahisleri “Alternatif Enerji Sistemleri ve Enerji Yönetimi” başlıkları çerçevesinde tartışılacaktır. Yapı sektöründe taraf tutan 100’ü aşkın uzman konuşmacının ortasında yer alan isimlerden bazıları şöyle: Çek Teknik Üniversitesi Sürdürülebilir Binalar Araştırma Merkezi Direktörü Doç. Dr. Antonin Lupishek, VERİMDER Genel Müdürü prof. Dr. Emre Alkin, OECD Türkiye Büyükelçisi ve YENADER Başkanı prof. Dr. Kerem Alkin, İTÜ Meteoroloji ve Afet Yönetimi Üyesi prof. Dr. Mikdat Kadıoğlu, 2014-2018 yılları arasında Çevre ve Şehircilik Bakanlığı Müsteşarlığı prof. Dr. Mustafa Öztürk, Kadıköy Belediye Başkanı Şerdil Dara Odabaşi, NP Betek Genel Müdürü Tayfun Küçükoğluve Mühendis ve Mimar Kadın Derneği Başkanı Züleyha Özcan.

Zero Power Binaların yapı yönetmeliğine uygun, titreşime dayanıklı ve yenilenebilir enerjiden kendi enerjisini üretebilmesi gerçeğinden yola çıkarak, sürdürülebilirliği ve yapı güvenliğini stratejik bir öncelik olarak gören mimarlar, müteahhitler, politika yapıcılar, bina sahipleri ve sektör profesyonelleri kaynaklar. Sahnede ağırlanacak.

Mimari Ustalık Dersleri Yapı Fuarı’nda!

Yapı Fuarı’nın bir diğer dikkat çekici etkinliği ise Bina Ustalık Sınıfı – Mimarlık Ustalık Dersleri . Building Master Class – Mimari Master Class 5. yılında; 27, 28 ve 29 Nisan tarihlerinde fuar alanında gerçekleşecek. Bölümde dikkat çeken çalışmalarıyla tanınan mimarlar eşliğinde, “Deprem Sonrası Konut ve Kamusal Alan”,  “Yapısal Tasarım ve Tektonik İlişkisi”Ve ” Ölçekler Arası Diyalog”“Umudu İnşa Etmek” ana temasıyla 3 güne yayılan ve 21 farklı stant ziyaretinin gerçekleştirileceği, işlerin yerinde öğrenilerek üzerine sohbet edileceği interaktif bir fuar deneyimi sunacak.

Mimari Ustalık SınıflarıDegostudio Kurucu Ortak Mimar Özge MeriçVe Volkan TaşkınModeratörlüğünü üstlendiği “Usta Mimarlar ve Malzeme Uzmanları ile Özel Buluşma” etkinlikleri kapsamında;

27 Nisan Perşembe günü ; DS Mimarlık Kurucu Ortağı Yüksek Mimar Doç. Deniz aslanı, Sanamekan Kurucu Ortak, Mimar Samimi Magriso ve Bingöl Barka Mimarlık ve Dan. Kurucu Ortak, Mimar Özgür Bingöl“Hayatı Yeniden İnşa Etmek” temalı panelde,

28 Nisan Cuma günü ; Promer Mühendislik Partisi. cr. Üye İnşaat Yrd. Müh. Ve Beyin Sarsıntılarını Güçlendirme Derneği Başkanı. Yardım. Suat Yıldırım, Teamfores Kurucu Mimar Serter Karataban,Ve   Yılmaz Bedel Mimarlık ve Tasarım Kurucusu, AURA İstanbul Başkanı. Asistan, Yüksek Mimar Yılmaz Değer“Dönüşüm Tektoniği” konulu panelde,

29 Nisan Cumartesi günü, Çinici Mimarlık’tan Can Çinici, İpek Baycan Architects Kurucu Mimarı İpek Baycan Magriso ve Ahır Kemeri. Kurucu Mimar Tümer KeserAlandaki projelerini “ölçekler arası diyalog” konulu panelde izleyicilere aktaracaklar.

Ustalık Sınıfına İnşa Etmek Kayıtlı ziyaretçiler, moderatörler eşliğinde fuar alanında farklı koleksiyonlardan eserlerden oluşan katılımcı stantlarını ziyaret edecek ve yürüyüş boyunca konukların katılımıyla günün temalarına ilişkin söyleşileri dinleme şansı yakalayacak. Ziyaretçiler, etkinliğe konuk olan usta mimar ve mühendisler ile temas kurma ve deneyimlerinden yararlanma fırsatı bulacak.

Binanın İtici Güçleri: Girişimcilik, Dijital Dönüşüm ve İnovasyon

Her yıl olduğu gibi Yapı Tech Garage programı kapsamında Salon 8’de Tepe Sahne yanında en yeni çalışmaları ve teknolojileriyle öne çıkan yapı ve mimarlık girişimcileri için özel bir alan ayrılacak. Bu alanda ContechVerse iş birliği ile 4 gün boyunca katılımcı firmalar ve ziyaretçilerden büyük ilgi gören teknoloji girişimcileri kesim profesyonelleri ile bir araya geldi, inovasyona ve yaratıcı fikirlere en çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde; Geliştirdikleri çözümleri tanıtacak ve yeni iş imkanları yaratacaklar.

Akıllı iş makineleri, BIM, sanal ve artırılmış gerçeklik, taşınabilir uygulamalar oluşturma, yapay zeka, nesnelerin interneti, robotik ve üç boyutlu üretim, sıfır güç bina ilkeleri gibi teknolojilerle çalışan start-up’lar, tasarım aşamasından son ana kadar farklı olanaklar sunuyor. bina teslim aşaması; Mimarlara, mühendislere, yöneticilere, imalatçılara, müteahhitlere, pazarlamacılara ve kullanıcılara açıklama imkanı sunarken; Aynı zamanda yeni teknolojiler ve eserlerle trendleri takip etmek isteyen ziyaretçileri de buluşturacak.

Fuarın son günü 29 Nisan Cumartesi, “İnşaat Sektörünün Sürücüleri: Girişimcilik, Dijital Dönüşüm ve İnovasyon” Oturumda yer alacak girişimler ise şöyle; Moderatör, ContechVerse Kurucu Mentoru Demet Demirer, SugARtech Kurucu Ortağı, CEO Abdurrahman Türkeri, ikiOkka Kurucu Ortağı Berivan Okka ve Halil Okka, Sehn Con-tech Kurucusu Enes Boz, SurveyHands 3D Data Teknik Operasyonlar Müdürü Ertuğrul Aydın, inSuppliers Kurucusu Güliz Fiş, Arventek Kurucusu Sedat Mança, FieldTech Kurucusu Selin Küçük, Bimmade Kurucusu Serdar Biri.

Altın Mıknatıs “Stand Tasarım Ödülleri” sahiplerini bulmaya hazırlanıyor!

Yapı Fuarı’nın klasiklerinden biri haline gelen. Altın Mıknatıs “Stand Tasarım Ödülleri” Tasarımlarında sürdürülebilir unsurlar, inovasyon ve teknoloji kullanarak en aktif ziyaretçi deneyimini yaratan katılımcılar bu yıl ödüllendirilecek. Fuar süresince katılımcı firmalarla kapalı oturum gerçekleştiren bağımsız heyet üyeleri, “Firmaların stantlarında fuarda tanıttıkları malzemeler ile aralarındaki bağ”, “Stant tasarımında sergilenecek ürünün niteliklerinin vurgulanması” ”, “Teknoloji ve tasarım trendleri doğrultusunda tasarımın rasyonelliği ve fonksiyonelliği”, “Standın 3D tasarım objesi olarak organizasyonu” ”, “Görsel malzeme kullanımında estetik” ve “Standın modülerliği ve kullanılabilirliği” farklı yerlerde”. Ödül programında 1.lik, 2.lik, 3.lük, Mansiyon ve ICA Grup Teşvik Ödüllerinin yanı sıra bu yıl özel ödüller de dikkat çekiyor. Ayrıca “Standında En İyi Ziyaretçi Etkileşimi”, “Standında En İyi Teknoloji Çözümlerini Sunan Firma”, “Standında En İyi Yaratıcı Kimlik Tasarımını Sunan Firma” ve “Sürdürülebilir Ürününü Sergileyen Firma Kategorilerinde Kazananlar Standında Sürdürülebilirlik Kriterleri” belirlenecektir.

 

Kaynak: (BYZHA) Beyaz Haber Ajansı

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler