İş

Yunusemre Belediyesi’nden çalışanları sevindiren protokol

Yunusemre Belediyesi ile HAK-İŞ’e bağlı Hizmet İşçi Sendikası arasında imzalanan Toplu İş Sözleşmesi ek protokolüyle belediye bünyesinde çalışan işçilere yüzde 56 oranında zam yapıldı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr. işçilere büyük müjde verdi. Mehmet Çerçi, imzalanan protokol çerçevesinde asgari maaşın net 26 bin 500 olduğunu, Ramazan ve Kurban Bayramı’nda ise 5+5 ikramiye verileceğini duyurdu.

Yunusemre Belediyesi ile HAK-İŞ’e bağlı Hizmet İşçileri Sendikası arasında Toplu İş Sözleşmesine ek protokol imzalandı. Yunusemre Belediye Başkanı Dr., Muradiye Toplum Tesisleri’nde düzenlenen imza törenine katıldı. Mehmet Çerçi, AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Başkanı Mahmut Arslan, Hizmet İş Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Rahmi Okan Polat, AK Parti Yunusemre İlçe Başkanı İlkcan Durmaz ve belediye çalışanları katıldı. Belediyeye ait Muradiye Sosyal Tesislerinde yemekli olarak gerçekleştirilen imza törenine katılım yoğun oldu.

İmza töreni öncesinde yapılan konuşmalarda Hizmet İş Manisa 1 Nolu Şube Başkanı Rahmi Okan Polat, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’nin her zaman işçinin ve emekçinin yanında olduğunu belirtti.

“31 Mart’ta kendisini yeniden belediye başkanı olarak görmek istiyoruz”

İmza törenine katılan HAK-İŞ Konfederasyonu ve Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan, yaptığı konuşmada Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi sayesinde ilçenin vizyonunun değiştiğini belirterek, Çerçi’yi de bu şekilde görmek istediğini ifade etti. Önümüzdeki yerel seçimlerde yeniden belediye başkanı olacağım.

“Yerel belediyemiz ne kadar güçlü olursa biz de o kadar keyifli oluruz”

İmza töreninde konuşan AK Parti Manisa Milletvekili Mücahit Arınç, Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi’ye hizmetlerinden dolayı teşekkür ederek, “Şehre hakim olmak gerçekten çok zor. Çok fazla suçlama gerektirir. büyük bir sorumluluk. Çünkü gece gündüz çalışmanız gerekiyor. Yaptığınız eylemlerde kendinizle rekabet halinde olmanız gerekiyor. Bunu çok iyi yerine getiren sevgili Dr. Mehmet.” Çerçi’ye bir kez daha teşekkür etmek istiyorum. Yunusemre Belediyemize kuruluşundan bu yana emeği geçen tüm dostlarımızdan, örgüt mensuplarımızdan ve çalışan kardeşlerimizden Allah razı olsun. Biz AK Parti olarak 22 yıldır çok değerli hizmetler yaptık. Biz Cumhurbaşkanımızın önderliğinde devlete hizmet ettik ve devletimizin tarihine sahip çıktık. Çıkıp geleceğin hayallerini birlikte paylaştık. İçte ve dışta ulaşımdan sağlığa, güçten savunma politikalarına kadar her alanda onun emri ve iradesiyle gece gündüz çalışmaya gayret ettik. Türkiye Cumhuriyeti’nin en değerli başarı alanlarından biri halka hizmettir. Faaliyet gösterdiğimiz yerlerde yerel belediyemiz. Yerel belediyemiz ne kadar güçlü olursa halkımızla ne kadar temas halinde olursak, hizmetlerimizi ne kadar hızlı sunabilirsek o kadar memnun oluruz. Bu keyifli hizmetlerin bir göstergesi olmasını ümit ettiğimiz toplu iş sözleşmesinin ek protokolünde de şu anda yer alıyoruz. Yunusemre Belediyemiz ve Mehmet Çerçi Önderimiz hiçbir zaman sendikamızın taleplerinin gerisinde kalmamıştır. Eminim daha fazlasını açıklayacaktır. Allah atılacak imzaları hayırlara vesile eylesin. Her gününüz düğün şöleni günü gibi olsun. Bizler, “İşçilerin teri kurumadan haklarını öderiz” diyen bir peygamberin ümmetiyiz.

Çerçi’ye sürpriz video

Yemekli gerçekleştirilen protokol imza töreninde Yunusemre Belediye Başkanı Mehmet Çerçi, kendisi için hazırlanan, belediye personeli ve işçilerin görüşlerinin yer aldığı sürpriz videoyla duygusal anlar yaşadı. Çerçi, kendisine hazırlanan sürprizden dolayı çok mutlu olduğunu ifade etti.

“Aday tanıtım toplantısı gibiydi”

Yunusemre Belediye Başkanı Prof. Tekrar aday ol, kazanacaksın.’ Biraz daha ileri gideyim. Güya bu bir aday tanıtım toplantısıydı.” O cevapladı:

“Bütün bu iş ve hizmetler sizin ellerinizle gerçekleştiriliyor”

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, konuşmasının ikinci bölümünde Yunusemre’nin tüm personeliyle büyümeye devam ettiğini belirterek şöyle konuştu: “Belediyemizin hizmet alanları çok genişledi. Yunusemre Belediyesi çok büyük bir aile. Üretiyoruz ve üretiyoruz. tüm bu işleri kendimiz yürütüyoruz. AŞ Rezidansımız Halk Ekmeğimiz var. Sosyal yardım çalışmalarımız var, sağlık hizmetlerimiz var, kültürel hizmetlerimiz var, eşlerimize, kızlarımıza, kadınlarımıza, çocuklarımıza, engellilerimize yönelik hizmetlerimiz var… Neredeyse ayrılıyoruz diyebilirim. 300 bine yakın nüfusa sahip Yunusemre’de dokunulmamış kimse yok. 1200-1300 kişilik bir ekibiz. Büyük bir aile olarak hep birlikte hareket ediyoruz. Birkaç yıldır böyleyiz ve kimseyi bırakmamaya özen gösteriyoruz. Her mahalleye el değmeden. Sosyal belediyecilik anlamında talep varsa her eve girmeye çalışıyoruz. Sloganımız hep şu oldu: ‘Yunusemre’de kimse aç kalmadı, açıkta kalmadı. Biri derse ‘ Soğukta dondum, açlıktan öldüm’ demesi her şeyden önce bizim sorumluluğumuzdur. Bu yüzden yöneticilerime sürekli talimat veriyorum. Bu şehirde kimse kendini terk edilmiş hissetmemeli. Kimse yoksa biz varız. Yunusemre Belediyesi var, Yunusemre ailesi var. Allah’ın izniyle kimsenin olmadığı yerde varız. Yollardan kaldırımlara, temizlikten teknik işlere, diğer tüm alanlardaki kültürel hizmetlerden sosyal belediyecilik alanlarına, halkla ilişkilere kadar tüm işletmeleri dahil olmak üzere şu anda 50’nin üzerinde tesisimiz var. Yunusemre Belediyesi her alanda çalışıyor. Çalışanım, memurum çalışıyor. Yunusemre çalışıyor. Ürettiği. Tüm bu iş ve hizmetler sizin ellerinizle gerçekleştirilmektedir. Bu milletin görevlendirdiği ekibe naçizane liderlik ediyorum. Hepiniz bu takımın bir parçasısınız. Kimse yaptığı işi küçümsememeli. Taşı koyan ve parkı yaptıran kişi benim için çok değerlidir. “Hepsi benim için vazgeçilmez insanlar.”

“Mütevazı olmayacağız. Bunu muhalefet de görecek.”

Yunusemre Belediye Başkanı Dr., konuşmasında ilçede çok önemli hizmetlere imza attıklarını ve birçok şeye imza attıklarını belirtti. Muhalefete seslenen Mehmet Çerçi, sözlerini şöyle sürdürdü: “Çok şükür bunu başardık. Birçok konuda mütevazıyız. Topraktan geldik, toprağa gideceğiz. Ama hizmetlerimizde mütevazı olmayacağız. Anlatacağız, hep birlikte anlatacağız, daha çok çalışacağız, daha çok iş yapacağız, daha çok üreteceğiz, bu konuda tevazu göstermeyeceğiz, başardık dostum, Yunusemre bu işleri yaptı, bunu söyleyeceğiz. .Birçok kişinin hayal etmediği çalışmaları, projeleri, şehircilik atılımlarını ve toplu konutları biz yaptık.Yunusemre Belediyesi yapıyor ve yapmaya devam edecek.Yeni projelerimiz yolda., geliyor. Bunları da duyuracağız. Peki, gelelim adaylık sürecine. İnşallah birkaç gün sonra… Daha çok şey var. Manisali bunu görecek, muhalefet de bunu görecek. İddialarla bunu yapmak mümkün değil.’ Bütün mesele iştir, insanın sözü dikkate alınmaz, insanın görünür rütbesi bilgedir. ‘işinde’. Ziya Paşa’nın tarihi şiiridir. Çalışmalarınızda seviyeniz görünür. Eserleriniz konuşuyor. Kaybedecek vaktimiz yok. Boş konuşmalarla doluyuz. Biz bu şekilde öğrendik. Bu yüzden siyaset yapıyoruz. Hizmet odaklıyız. Proje odaklıyız. İnsan odaklıyız. Hizmet verdiğimiz insanlar bizim için pahalıdır. İster oy versin ister vermesin. Kalplere giriyoruz. Kimse hakkında kötü düşünmüyoruz, iyilik yapmaya ve yetkinliğin peşinde koşmaya devam ediyoruz. Böyle bir hizmet karavanımız var. Durmayın, devam edin.”

“Başkalarının üzerinden asla siyaset yapmadık”

Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerçi, konuşmasına şu sözlerle devam etti: “Seçime doğru gidiyoruz. Muhalefet partilerinin, Yunusemre’de yaşayan vatandaşların oylarıyla büyük destek alarak seçimi kazanarak belediyeyi ele geçirme çabalarını görüyoruz. demokratiktir. Demokrasidir. Rekabet olacaktır. 20 yılı aşkın süredir çalışıyoruz bu güne kadar. Siyasi hayatımızda kendi doğrularımızı başkalarının yanlışları üzerine kurmadık. Hep yüreğimizden geleni anlattık. , kendi aklımızda, kendi vizyonumuzda. Biz kendi doğrularımızla yürüdük. Siyasi hayatımızda hiçbir zaman başkalarına iftira atarak, yalan söylemeden, başkaları üzerinden siyaset yapmadan yürümedik. Biz böyle yürümedik. Yine öyle yürüyeceğiz. Bu seçimlerde çok var. Ama şunu biliyorum. Rakiplerimiz çok çalışıyor. Türkiye’nin bölünmez birlik ve kardeşliğiyle sorunları olan bazı partilerin desteğiyle gizli veya açık toplantılar yaparak belediye seçimlerini kazanmak istiyorlar. olmuyor, belediye seçimini kazanmak istiyorlar. Kazanmaları halinde emin olun birçok hizmeti yarım bırakacaklar. Birçok işçi arkadaşımı da mağdur edecekler. Bunu İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nde gördük. Ah, kusura bakmayın, bu dönemde hepiniz işinizi, gücünüzü en iyi şekilde yapacaksınız. Bu duyarlılığınızı çevrenizdekilere, eşinize, dostlarınıza ve tüm yakınlarınıza anlatacaksınız. Çünkü geleceğimiz şehrimizin geleceğidir. Hepimizin geleceği. Bu nedenle önümüzdeki seçimlerde hem işimizi en doğru ve hızlı bir şekilde yapmamız açısından, hem de seçim sürecinde sizlerden özel çaba bekliyorum. Kimin adına? “Şehrimiz, çocuklarımız ve hepimiz adına.”

Müjdeyi verdi: En düşük ücret 26 bin 500 TL

Yunusemre Belediye Başkanı Dr., konuşmasının son bölümünde imza törenine katılan işçilere müjdeyi verdi. Mehmet Çerçi, en düşük işçi ücretinin 26 bin 500 TL’ye çıkarıldığını duyurdu.

Dr. Mehmet Çerçi müjdeli haberi şu ifadelerle duyurdu: “Geçen 7-8 ay önce şantiyemizde bir toplantı yapmıştık. Değerli temsilcimiz de oradaydı. Birkaç gün önce asistanım Mustafa Bey ile konuştuk. Sendika temsilcileriyle görüşüyorlar, gelişmeleri belli bir yere getirip bana sunuyorlar, sendika temsilcimizi aradım, o zamanlar taban fiyatı 8 bin 250 TL idi, Okan beye sordum. ‘Neyi bekliyorsun?’ dedim. Bana ‘Başkanım 14-15 bin bekliyoruz’ dedi. Ben de Okan Bey, olmaz dedim. O zaman bir an önce 17 bin TL yapmamız lazım dedim. Yardımcılarımla sendika temsilcileri arasında yeniden pazarlık yapıldı. Mahmut Lider ve milletvekilimiz Mücahit açıkladı. Sendika başkanı ’24-25 bin TL beklentisi var’ dedi. Mahmut Bey kardeşimiz 25 bin TL civarında dedi. Yine hayır dedim. Tekrar hesaplama yaptık, terazi yan yattı. Teraziye göre yapmamız lazım. ortak bir şey yapalım. 25 bin mümkün değil, 26 bin 500 TL’ye bu işi düzeltelim dedim. Bu 26 bin 500 bekarlar için. Bunun üstü burası alt dilim. Seviyeler var. 5+5 var. Ramazan ve Kurban ikramiyesi. Geçmiş olsun. Allah sizi utandırmasın. Bizi birbirimizden ayırmasın. “Birlik ve kardeşliğimiz devam etsin.”

Konuşmaların ardından Yunusemre Belediye Başkanı Dr. Mehmet Çerci, Hizmet-İş Sendikası Genel Başkanı Mahmut Arslan ile birlikte Toplu İş Sözleşmesi ek protokolünü imzaladı. İmzanın ardından Çerçi ve Genel Başkan Arslan, personel ile hatıra fotoğrafı çektirdi. -MANİSA

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu
escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
istanbul escort
adalar escort
arnavutköy escort
ataşehir escort
avcılar escort
bağcılar escort
bahçelievler escort
bakırköy escort
başakşehir escort
bayrampaşa escort
beşiktaş escort
beykoz escort
beylikdüzü escort
beyoğlu escort
büyükçekmece escort
çatalca escort
çekmeköy escort
esenler escort
esenyurt escort
eyüp escort
fatih escort
gaziosmanpaşa escort
güngören escort
kadıköy escort
kağıthane escort
kartal escort
küçükçekmece escort
maltepe escort
pendik escort
sancaktepe escort
sarıyer escort
şile escort
silivri escort
şişli escort
sultanbeyli escort
sultangazi escort
tuzla escort
ümraniye escort
üsküdar escort
zeytinburnu escort
istanbul escort
betturkey
jojobet
deneme bonusu veren siteler