Ekonomi

Bakan Vedat Işıkhan’dan bonus açıklama: Bu adımı atmaya hazırız

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Vedat Işıkhan, NTV’nin sorularını yanıtladı.

Bakan Işıkhan, deprem bölgesinde ödenek sunumunda ve sağlık hizmetlerinde aksama yaşamadıklarını kaydetti.

Bakan Işıkhan, “Emeklilerin bayram ikramiyelerinin artırılması yönünde talepleri var, biz de bu adımları atmaya hazırız”söz konusu.

Bakan Işıkhan’ın açıklamalarından satırbaşları:

İstihdam sayımızı 914 bine çıkardı. 110 bin vatandaşa 990 milyon lira ödeme yapıldı.

Premium koleksiyonu önemli bir noktada kalıyor. Ama biz kaybettiğimiz insanlarız. Bu insanları geri gönderemeyiz. Prim tahsilatı elbette önemli ama biz ekonominin her boyutuyla canlanmasına önem verdik.

EMEKLİLİK BAYRAMI BONUSU

Emeklilerimiz 2002 yılından bu yana bizim kıymetlimizdir. Tüm vatandaşlarımızın enflasyondan ezilmemesinin önüne geçmek de emeklilerimizin meselesidir. 2018 yılında bayram ikramiyesi hayata geçirildi. Bayram ikramiyesi olarak toplam 166 milyar 200 milyon lira verildi.

Emeklilerimizin içi rahat olsun. Sayın Cumhurbaşkanımızın emeklilere olan düşkünlüğü malumdur. Emeklilerimizin talep ve ihtiyaçlarını ön planda tutuyoruz. Emeklilerimizin içi rahat olsun. Gerekli değerlendirmeleri yapıyoruz. Gerekli çalışmaları yapıp bu adımları atacağız. Başkan Yardımcımız Cevdet Yılmaz ve Hazine ve Maliye Bakanımız Mehmet Şimşek ile emeklilik ikramiyesi için bir çalışma başlatıp Cumhurbaşkanımıza sunacağız.

EMEKLİLERE FARK ÖDEMESİ

Ocak ayından bu yana maaşları eşitledik. Aradaki farkı dün SSK’ya 10 milyon 798 bin 98, bugün ise Bağ-Kur’a 2 milyon 861 bin 770 emekliye yatıracağız. 13 milyon 660 bin 868 kişiye ödeyeceğimiz fark ise 15 milyar 845 milyon 280 bin 523 lira.

EMEKLİ SAYISINDA SON DURUM

EYT kapsamında düzenlemeden yararlanan kişi sayısı ise 2 milyona yakın. 950 bin EYT emeklisi çalışma hayatına döndü. EYT’de süreç devam ediyor. 2024 yılı sonunda emekli sayısının 16 milyon 400 olacağını varsayıyoruz.

EMEKLİLERİN REFAH DÜZEYİ ARTIRILACAK

Emeklilik yılı kapsamında faaliyetler artacak ve çeşitlenecektir. Emeklilerimizin refahını etkileyen unsurları ortadan kaldıracağız. Emeklilerimize birçok hizmette ayrıcalık tanıyacağız.

EV KADINLARA BONUS DESTEK

Ev hanımlarına prim desteği seçim vaatleri arasındaydı, yerine getireceğiz.

KAYNAK: HABER7

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir

Başa dön tuşu